Ajankohtaisia kuulumisia

Heipä hei KiPSiläiset!

Kesällä pidetyssä vuosikokouksessa hallituksen kokoonpano koki muodonmuutoksen puheenjohtajaa myöten. Kaikki hallituksen nykyiset jäsenet ovat pitkäaikaisia seura-aktiiveja, osa jopa junnuiästä alkaen, joten ei tässä ihan pystymettästä hommiin alettu. 

Tänne kirjoittelemme jatkossa kuulumisia hallituksen kokouksista ja seuran kehitystyöstä kohti Tähtiseura-auditointia. Varsinaisia pöytäkirjoja emme tule julkaisemaan, mutta avaamme täällä kokousten sisältöjä melko laajasti. Palloseuran hallitus kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ja pitää yhteyttä aktiivisesti koko ajan, jolloin päätöksiä voidaan tarvittaessa tehdä nopeastikin.

Olympiakomitea on luonut laadukkaalle seuratoiminnalle sapluunan, jonka toteuttavat seurat auditoidaan Tähtiseuraksi. Tätä kehitystyötä on KiPS:ssä nyt pienin askelin aloiteltu. Seuratoiminnan ja hallinnon osalta ensimmäinen askel on ollut Tunturi-Kiekon puheenjohtaja Janne Tervahaudan sparraus sekä urheilutoiminnan puolella taitovalmentaja Alexi Salosen  vetämä valmentajakoulutuksen ensimmäinen moduuli. Seuraavana askeleena on tarkoitus koota seuran aktiivitoimijat yhteiseen tapaamiseen, jossa keskustellaan seuran historiasta, tarkoituksesta, arvoista sekä tulevaisuuden visioista. Tavoitteena on saavuttaa Tähtiseura-auditointi parin vuoden aikana, mutta ei siitä paineita oteta. Nimike ei itsessään ole tavoite vaan laadukas seura- ja urheilutoiminta.

Syksyn aikana olemme perehtyneet seuran toimintaan ja sen pyörittämiseen. Tutuksi ovat tulleet sarjailmoittautumisten dead-linet, yli- ja ali-ikäisyyslupien hakemiset, seurasiirtojen pyörittelyt ja monet muut uudet käytännön asiat. Leijona-kiekkokoulu on aktivoitu uudelleen huiman osallistujamäärän kera ja edustusjoukkuekin nousi pystyyn uuden valmentajatiimin luotsaamana. Seurasta on osallistuttu Pohjois-Suomen Jääkiekkopäiville, Jääkiekkoliiton Lapin alueen syyskokoukseen sekä Seurafoorumiin. Juniorijoukkueille on hankittu uudet seura-asut ja hallin kioskin valikoimaa päivitetty. Vaikka talviaikana pääpaino on jääkiekossa, katsetta on suunnattu jo tulevaan kesään ja jalkapallokauteenkin. Kantapäät on kipeänä kaikesta opitusta.

Tuleva vuosi on Kittilän Palloseuran juhlavuosi, kun perustamisesta tulee kuluneeksi jo komeat 40 vuotta! Olemme parhaillaan kokoamassa juhlatoimikuntaa, johon toivomme väkeä eri lajien parista ja kaikilta neljältä vuosikymmeneltä. Ilmianna itsesi tai ystäväsi osoitteeseen info@kips.fi  Haluamme pitää toimintamme muiltakin osin mahdollisimman läpinäkyvänä, joten kysyä, kommentoida ja ehdottaa saa edellä mainittuun sähköpostiin, somekanavissamme tai face2face-kohdatessa, ja saapi meille watsappiaki lähettää, jos saattuu tietähän numeron. Nähhään hallilla! 

-pj-Annika ja sihteeri-Johanna-

29.11.2022 Kittilässä